Rezolvarea corectă a celor 9 întrebări de matematică de la BAC

Am selectat 9 întrebări dintre cele primite de elevi la examenul de Bacalaureat de astăzi și am alcătuit acest test.

Exercițiile au fost alese din subiectele de la specializarea științele naturii, de la profilul tehnologic sau de la cel pedagogic).

Dacă multe dintre problemele și exercițiile pe care elevii le-au avut de rezolvat sunt destul de grele pentru adulții de astăzi, unele dintre cerințe ar trebui să poată fi rezolvate și de cei care au terminat liceul de ani buni.

În funcție de specializarea din liceu, absolvenții au primit diferite tipuri de subiecte (matematică-informatică, științele naturii, tehnologic sau pedagogic). Cele mai grele subiecte sunt cele de la specializarea matematică-informatică, iar cele mai ușoare de la profilul pedagogic.

La ora 15.00 Ministerul Educației Naționale a afișat și baremele pentru toate specializările.

Iată care erau răspunsurile corecte pentru cele 9 întrebări din test:

test matematică bac răspunsuri

Răspunsurile corecte pentru exercițiile de la punctele 5, 6 și 7, în această ordine:

test matematică bac răspunsuri

8.

test matematică bac răspunsuri

9.

test matematică bac răspunsuri

Dacă v-a plăcut acest test, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.