Tânărul care a cântat imnul în gara din Amsterdam a cântat la Cotroceni | VIDEO

Foto: Captură YouTube

Valentin Astănculesei, tânărul care a cântat imnul naţional în gara din Amsterdam, a interpretat din nou „Deşteaptă-te, române!”, de această dată la Palatul Cotroceni, la preluarea mandatului de către noul preşedinte Klaus Iohannis.

Preşedintele Iohannis i-a mulţumit, pe profilul său de Facebook, lui Valentin Astănculesei, pentru că a acceptat invitaţia sa de a interpreta imnul şi la Cotroceni.

„Îi mulţumesc tânărului Valentin pentru momentul deosebit pe care ni l-a oferit tuturor celor prezenţi ieri la Palatul Cotroceni”, a scris acesta pe Facebook.

Într-un mesaj video, Valentin Astănculesei afirmă că a cântat “de bucurie” imnul național pe 1 decembrie, în faţa călătorilor din gara din Amsterdam: “Pentru prima oară m-am bucurat că sunt român şi am vrut să împărtăşesc ce simţeam”.

După ce a cântat imnul național în gara din Amsterdam pe 1 decembrie, tânărul programator a fost invitat la o emisiune la Antena 3, însă a refuzat să participe.

„Am primit câteva mesaje din partea unor oameni din media, iar într-unul din ele am fost invitat astăzi (n.r. de 1 Decembrie) la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea. Mi-au vorbit frumos, și mi-au pus la dispoziție și un pian și cu toate că părinții mei nu și-ar mai fi încăput în pene de bucurie dacă m-ar fi văzut pe ecran, i-am refuzat. Nu sunt un simpatizant al antenelor, cu atât mai puțin al domnului Gâdea și consider că am luat cea mai bună decizie”, scria la acea dată Valentin Astănculesei pe pagina sa de Facebook.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Schimbarea la față a satelor sărace din România. Oamenii care își iau viitorul în propriile mâini
Un nou partid politic în România
Primul român decorat de preşedintele Klaus Iohannis

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.