Un nou partid politic în România

Foto: Wikipedia

Fost candidat independent la preşedinţia României, Monica Macovei a anunţat că, în scurt timp, urmează să înfiinţeze un partid politic care să reprezinte o alternativă la „ceea ce există astăzi politic în România”.

Macovei s-a întâlnit sâmbătă, la Cluj, cu susţinători din judeţele Cluj, Alba, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. La conferinţa de presă a evenimentului, Macovei a declarat că se bazează pe sprijinul a circa 500.000 de persoane.

„Noi vrem să facem o alternativă la ceea ce există astăzi politic în România şi suntem alternativa. De asta am venit astăzi la Cluj, să ne punem pe treabă, ne-am pus demult pe treabă. Stabilim baza filialei de nord-vest şi mă refer la asociaţie, ea va fi funcţională din ianuarie 2015 şi până atunci ne organizăm”, a menţionat Monica Macovei, potrivit Agerpres.

Macovei nu a dorit să dezvăluie numele partidului pe care îl înfiinţează, adăugând că se teme ca denumirea să nu fie furată între timp.

Fostul ministru al Justiţiei şi susţinătorii săi vor înfiinţa şi o asociaţie. Monica Macovei a obţinut circa 4,5% dintre voturile românilor, în primul tur al alegerilor prezidenţiale din noiembrie. Macovei a fost votată în special de tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, în general studenţi sau absolvenţi de studii superioare. În turul 2, Macovei l-a susţinut pe actualul preşedinte, Klaus Iohannis.

Potrivit lui Macovei, obiectivul comun al partidului şi al asociaţiei este lupta pentru „ceea ce este normal în ţara asta, […] să se facă politică pentru o Românie dreaptă, pentru o Românie de nota 10, pentru o Românie în care oamenii puternici, curajoşi, talentaţi sunt pe primul loc şi iau deciziile”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.