Singura universitate din România în topul primelor 600 de instituții de învățământ superior din lume

universitatea babeș bolyai
Biblioteca Universității Babeș-Bolyai. Foto: news.ubbcluj.ro

Universitatea Babeș-Bolyai este singura instituție de învățământ superior din România situată pe un loc cuprins în intervalul 501-600 în topul celor mai bune 800 de universități din întreaga lume, se arată într-un comunicat de presă al instituției din Cluj-Napoca.

Acest clasament este cuprins în topul The Times Higher Education World University Rankings 2015-2016, din care mai fac parte, pe pozițiile 601-800, universitățile „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din București și Universitatea de Vest din Timișoara (în această ordine).

Clasamentul The Times Higher Education World University Rankings 2015-2016 utilizează în analiză 13 criterii, cele mai importante fiind grupate în jurul a cinci indicatori principali: calitatea procesului de predare (mediul de învățare), cercetare (numărul și prestigiul publicațiilor), citările (factorul de impact), perspectiva internațională (personal, studenți și cercetare), relația cu mediul de afaceri (transferul de cunoștințe).

,,Cu toate că, uneori, apar critici la adresa acestor clasamente, ele sunt, însă, până la urmă, singurele care pot oferi o imagine asupra locului și rolului universităților în lume. Clasarea Universității Babeș-Bolyai în topul mondial al primelor 600 de universități reprezintă un loc mai mult decât onorant, în acord cu eforturile pe care cadrele didactice și studenții le-au depus și le depun în activitatea didactică, de studiu, respectiv cercetare. De asemenea, sunt convins că, în viitor, aceste eforturi vor duce la o clasare și mai bună a universității noastre”, a declarat Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB.

Primele 10 poziții din topul celor mai bune universități din lume sunt dominate de instituții de învățământ superior din SUA și din Marea Britanie:

universitati
Sursa: timeshighereducation.com

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Fabrică Airbus într-un mic oraș din România
Cum arată primul complex balnear de 5 stele din România
Reduceri eMAG televizoare. Prețuri și cu 1.000 de lei mai mici
Locuri de muncă la Penny, în toată țara. LISTA posturilor disponibile și salariile de la Penny