Șeful de la Drumuri, șofer pentru o zi pe un drum național: „Mi-a fost rușine”

Directorul CNADNR, Narcis Neaga, a recunoscut că i-a fost rușine că este șeful companiei de Drumuri și Autostrăzi atunci când a parcurs cu mașina o porțiune din drumul național 76.

Anul trecut, porțiunea de drum dintre Oradea și Pocola a fost declarat „drum decedat”, circa 100 de oameni protestând față de starea deplorabilă a șoselei.

Gropile de pe drum și detaliul că doar 0,7% din lucrarea a fost realizată l-au determinat pe Nega să ia decizia de a rezilia contractul, notează gandul.info.

„Este de neimaginat ca în 2015 un drum naţional să arate cum arată acest DN76 pe această porţiune, că nu peste tot arată aşa. Că ceilalţi constructori chiar lucrează. Mai greu, mai puţin greu, unii mai repede, unii mai încet, dar lucrează, se vede ceva. Aici este… când am fost pe el… vă spun sincer mi-a fost ruşine că sunt directorul acestei companii, în această ţară, având în vedere cum arată starea drumului… de ce zic acestei companii pentru că această companie se ocupă de drumurile naţionale. Nimeni nu pomeneşte numele vostru, pomeneşte numele nostru şi în sensul acesta am zis îmi este ruşine pentru că noi practic încercăm să vă susţinem pe voi şi voi nu faceţi nimic. Absolut nimic”, a declarat Narcis Neaga, director CNADNR, la o întâlnire cu drumarii.

Drumul național 76 (E79) leagă Oradea de Beiuș și Deva. Pe tronsonul Oradea – Pocola, lucrările ar fi trebuit să fie executate de Compania de Construcţii Căi Ferate şi Drumuri Timişoara şi Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti. Cele două companii au „reușit”, din octombrie până acum, să realizeze 0,7% din lucrare.

După ce firmele au rămas fără contract, pentru tronsonul Oradea-Pocola va fi organizată o nouă licitaţie, iar lucrările ar trebui să fie gata în toamnă, astfel încât fondurile europene pentru acest proiect să nu fie pierdute.

În august anul trecut, un grup de 100 de oameni a protestat față de starea deplorabilă a drumului care leagă Oradea de Pocola. Oamenii au prezentat imagini cu gropile de pe drum, iar unul dintre protestatari a purtat în mâini o cruce pe care a scris „DN76, decedat 2014”.

Recomandările editorilor GreatNews:

eMAG are mari reduceri la mobilier de grădină. Cele mai bune oferte
Ocazie unică! Locuri de muncă în agricultură, în Canada
Cabinele de probă inteligente revoluționează cumpărăturile. Cum funcționează
Proiect superb. Ceainărie deschisă în Centrul Vechi, pentru cei defavorizați
Războiul unei bunici cu un mall, povestea care s-a transformat într-un film celebru
Sătul de singurătate, un bărbat își dorește să fie adoptat

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.