Schimbare în online-ul românesc. Vor apărea nume de site-uri cu diacritice

Organsimul care reglementează în România vânzarea domeniilor online, RoTLD, anunță apariția numelor de site-uri cu diacritice.

„În data de 2 iunie 2015 a fost instalată o nouă versiune de software care permite folosirea caracterelor diacritice ăâîșț în numele de domenii „.ro”. Un număr de domenii au fost rezervate pentru administrația publică centrală și locală, incluzând nume de localități și nume de instituții publice”, anunță RoTLD.

Până acum s-au înregistrat mai multe domenii cu diacritice, iar cele mai multe sunt denumiri de instituții. Pentru a înregistra un domeniu trebuia mai întâi să verificați dacă nu este deja deținut de altcineva. Verificarea se poate face în baza de date „whois” a RoTLD.

Dacă este liber, trebuie să trimiteți o cerere de înregistrare online, care este disponibilă pe rotld.ro, secțiune „Domenii.ro – Înregitrare domeniu nou”. Apoi primiți prin email (la adresa de e-mail menționată în formularul de înregistrare, secțiunea „Date – Facturare”) factura proformă cu instrucțiuni de plată. Domeniul va fi activat numai după confirmarea plății de către bancă.

Plata se face prin transfer bancar, direct la sediul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică Bucuresti sau online cu card bancar.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.