Cum vrea Prințul Charles să salveze tradițiile și casele vechi din Transilvania

traseul de biciclete
Foto: Wikimedia Commons

Prințul Charles al Marii Britanii s-a hotărât să salveze în România, printr-o asociație, câteva localități tradiționale și meserii vechi care sunt pe cale de dispariție. Printr-un comunicat de presă, Prințul a transmis faptul că donează unei fundații din România o casă săsească din satul Viscri.

Potrivit reprezentanților Fundaţiei Prinţul de Wales România, casa va fi transformată în „Centrul de Pregătire al Prințului de Wales în Transilvania”.

Centrul va avea o sală de conferințe unde vor putea fi găzduite până la 70 de persoane, o cafenea și posibilități de cazare „ce vor veni în sprijinul comunităţilor locale şi a miilor de vizitatori ce ajung în satul Viscri în fiecare an”.

„Este primul pas în angajamentul de a sprijini România în redescoperirea unor meserii în bună parte pierdute în zona rurală. Alte cursuri şi programe vor fi lansate ulterior în funcţie de nevoile comunităţilor rurale.

Fundaţia va sprijini şi programe caritabile personale ale Prinţului de Wales şi ale altor organizaţii caritabile, ajutând astfel comunităţi nu doar din zona Transilvaniei, ci a întregii ţări”, mai spun reprezentanţii Fundaţiei Prinţul de Wales România.

Prințul se află zilele acestea în România, iar duminica trecută s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.