S-a deschis cea mai modernă piață din România

Un centru de afaceri cu produse agroalimentare, Piața Rogerius, considerată cea mai modernă din România a fost inaugurată. Proiectul a fost realizat prin programul „Cooperare Transfrontalieră pentru Dezvoltarea unui Centru de Afaceri cu Produse Agroalimentare în Oradea şi a unui Centru pentru Educaţie Antreprenorială în municipiul Debrecen”, la care au fost parteneri Municipiul Oradea şi Camera de Comerţ şi Industrie Hajdu-Bihar, potrivit Adevărul.

Centrul de afaceri este într-o clădire modernă, cu o suprafață de aproape 9.000 de metri pătrați, care poate găzdui până la 1.000 de comercianți.

Piața este împărțite pe sectoare: legume-fructe, carne-pește, lactate-ouă, panificație, produse bio și apicole, produse împachetate tradiționale, flori, produse nealimentare.

Pentru producerea energiei electrice și pentru încălzire se folosesc panouri solare și surse regenerabile nepoluante.

„În zona superioară a centrului se află o terasă amenajată ca o zonă verde, care va fi un spaţiu public la dispoziţia orădenilor. Apa de ploaie se colectează într-u bazin şi va fi folosită la udarea spaţiului verde şi la întreţinerea clădirii. De asemenea, încălzirea apei pentru întreaga clădire se face pe timp de vară cu panouri solare.

În ceea ce priveşte accesul persoanelor cu dizabilităţi, sunt prevăzute accese speciale, accesul se poate face şi cu liftul. Totodată, există băi dotate corespunzător pentru persoanele cu dizabilităţi”, a declarat viceprimarul Oradei, Mircea Mălan, citat de adevarul.ro.

Piața Rogerius FOTO: Adevărul
Piața Rogerius FOTO: Adevărul
Piața Rogerius FOTO: Adevărul
Piața Rogerius FOTO: Adevărul

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.