România deschide Euro 2016. Tricolorii şi-au aflat adversarii de la turneul final

Calificată, după opt ani de pauză, la un turneu final important, naționala de fotbal a României va întâlni ţara-gazdă Franţa, Elveţia şi Albania la Euro 2016.

România va juca în Grupa A, urmând să dispute meciul de deschidere al competiției, la Paris, împotriva Franței.

România nu a mai învins selecționata ”cocoșilor” de 44 de ani. Albania, o debutantă la turneele finale, nu a mai câștigat în fața tricolorilor de 67 de ani.

”Băieții mi-au spus că voi fi norocos. Eu nu cred, cred că va fi o tragere grea. E pentru prima dată când nu fac pronosticuri, nu mă gândesc la adversar, nu mă gândesc la cine sau cu cine ar fi mai convenabil să cădem”, spunea Anghel Iordănescu, antrenorul tricolorilor, care visează la o calificare în fața knock-out.

De cealaltă parte, Răzvan Burleanu îşi dorea să evite la tragerea la sorți selecționatele Germaniei, campioana mondială, și Franței, gazdele turneului.

Atentatele de luna trecută de la Paris au făcut ca evenimentul din această seară se se desfășoare în condiții de securitate maximă. Delegații echipelor calificate vor trece prin detectoare de metale, iar autoritățile vor menține un nivel de alertă ridicat.

Peste șapte milioane de iubitori ai fotbalului sunt așteptați anul viitor în Franța.

România va face parte din a treia urnă valorică la tragerea la sorți, la care participă, pentru prima oară în istorie, 24 de echipe.

Din grupe se califică primele două clasate, dar şi cele mai bune patru echipe de pe locul 3. Iată componenţa celor şase grupe de la Euro 2016.

GRUPA A: Franța, România, Albania, Elveția
GRUPA B: Anglia, Rusia, Țara Galilor, Slovacia
GRUPA C: Germania, Ucraina, Polonia, Irlanda de Nord
GRUPA D: Spania, Cehia, Turcia, Croația
GRUPA E: Belgia, Italia, Irlanda, Suedia
GRUPA F: Portugalia, Islanda, Austria, Ungaria

Dacă acest articol vi s-a părut interesant și vreți să citiți și altele de acest fel vă puteți alătura, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: