Reguli pentru o viață de peste 104 ani. Ce a mâncat și a băut jandarmul Titu

Titu Stoicheci
Titu Stoicheci (captură DIGI24)

Jandarmul Titu Stoicheci, din Mehedinți, are aproape 105 ani. S-a născut în localitate Husnicioara și este declarat oficial cel mai în vârstă jandarm din România și unul dintre puținii seniori de la noi din țară care a trecut de 100 de ani.

Și-a început cariera de militar la 30 de ani. A stat doi ani pe front, în Al Doilea Război Mondial și spune că nu v-a uita niciodată „Iadul de Stalingrad”.

„Iadul. Iadul a fost la Stalingrad. După un deal, aşa mic, au atacat ruşii. A apărut o pădure de tancuri care a intrat în poziţie. În faţa lor nu rezista nimic. Lupte grele, pierderi mari de oameni, lipsă de mâncare, lipsă de tot, bătălie ce nu am văzut”, a povestit Titu Stoicheci, pentru Digi24.

După ce coșmarul războiului s-a terminat a plecat spre casă pe jos. A mers 4.000 de kilometri la pas, pe un drum pe care l-a parcurs în patru luni.

Pe 9 ianuarie 2016, Titu Stoicheci va împlini 105 ani. Secretul vieții sale lungi stă în „cumpătare”.

„Am fost convins că dacă evit anumite lucruri, de exemplu, nu am băut în viața mea nimic, nici acum nu beau, nu am fumat. Nici cafea nu am gustat. Am mâncat de toate, dar fără abuz”, a povestit generalul în rezervă Titu Stoicheci. De asemenea, rudele sale spun că a mâncat numai produse naturale și carne de la păsările și animalele crescute la curte.
Dacă sunteți de părere că acest articol a fost util și vreți să citiți și altele de acest fel, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews.ro:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.