România găzduiește un super-concurs pentru tinerii informaticieni

Laborator de informatică (infooradea.ro)
Laborator de informatică (infooradea.ro)

Liceeni din România și alte șapte țări europene se vor întrece în următoarele două zile, la București, la unul dintre cele mai importante concursuri de programare de pe Bătrânul Continent.

A treia ediție a concursului Romanian Master of Informatics se va desfășura la Colegiul Tudor Vianu din București. Aici vor ajunge 70 de tineri informaticieni din România, Polonia, Serbia, Bulgaria, Elveţia, Macedonia, Rusia şi Republica Moldova.

”Aceste echipe sunt cele mai importante echipe din clasamentul olimpiadelor internaţionale de informatică, au fost invitate să participe la acest concurs. Copilaşii vor avea două probe, deci vineri şi sâmbătă, fiecare probă va dura cinci ore şi vor fi subiecte de programare, mai precis algoritimi complecşi”, a explicat, pentru Digi 24, Corina Vinţ, directoarea Colegiului de Informatică Tudor Vianu din Capitală.

România va fi reprezentată din liceeni care au experiență la concursurile internaționale și care au avut și rezultate foarte bune.

”Pentru mine, informatica reprezintă acel moment când te-ai chinuit mult şi îţi iese o problemă, descoperi ceva nou”, spune Andrei Constantinescu, elev la Liceul de Informatică din București.

Adversarii românilor sunt și ei foarte motivați. ”Acum un an am învăţat despre programare, aşa că m-am înscris la concurs. Mi-a plăcut şi am zis să încerc”, a precizat elvețianca Stephany, în vârstă de 17 ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O poveste ca în filme. Bolnav, abandonat de părinți, a ajuns student la Inginerie Aerospațială
Un fotograf a scos telefoanele mobile din imagini pentru a ne arăta cât de dependenți suntem
Test. Cât de bine cunoști casele 100% românești
Elevă dată afară de la ore de directoare pentru că avea un model pe fustă
Reduceri eMAG Festivalul Toamnei. Cele mai bune oferte înainte de Black Friday 2015
Locuri de muncă în străinătate pentru mecanici și electricieni români