Rezultate Admitere Liceu 2015. Care sunt cele mai căutate licee

Înscriere la liceu 2018 (dej24.ro)
Admitere liceu (dej24.ro)

Rezultate Admitere Liceu 2015. Repartizarea computerizată în licee şi-a consumat azi prima etapă, iar concurenţa în unele şcoli a fost crâncenă.

De exemplu, la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti din Craiova, ultima medie de admitere la specializarea Matematică – Informatică a fost 9.90. La acelaşi liceu, dar la specializarea Ştiinţele Naturii s-a intrat cu o medie de cel puţin 9,88.

În Bucureşti, cel mai căutat liceu a fost Colegiul Naţional „Sfântul Sava”, unde ultima medie la specializarea Matematică – Informatică, profil bilingv, în limba engleză, a fost 9,87. Aceeaşi medie le-a fost necesară elevilor care au prins un loc la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, la acelaşi profil.

Alte licee foarte populare printre elevii buni la învăţătură au fost Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti şi Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, unde s-a intrat cu ultima medie de 9,80.

Rezultate Admitere Liceu 2015. Câți elevi au fost repartizați

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educaţiei, 98,5% din cei 128.685 de elevi care au completat fişele de înscriere la liceu au fost deja repartizaţi computerizat. Listele cu elevii repartizaţi vor fi afişate mâine, 15 iulie, la unităţile de învăţământ gimnazial pe care aceştia le-au absolvit.

Înscrierea în clasa a IX-a în liceele de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, care este media aritmetică între media generală la Evaluarea Naţională (75%) şi media generală de absolvire a claselor V – VIII (25%).

A doua etapă a repartizărilor are loc în 23 iulie.

De asemenea, în acest an, 18.740 de elevi au fost admişi în învăţământul profesional, iar 11.674 de elevi au urmat filiera vocaţională a învăţământului liceal. Învăţământul special va avea 594 de elevi noi începând cu anul şcolar viitor, în timp ce 1.815 de elevi au intrat pe locurile rezervate candidaţilor romi.

Harta interactivă cu toate liceele din țară o găsiți AICI.

Rezultate Admitere Liceu 2015

În acest an, rata de promovabilitate la Evaluarea Națională, după rezolvarea contestațiilor, a fost de 79,36%.

Peste 23.000 de elevi nu au reuşit să promoveze examenul de limba română, în timp ce aproape 42.000 au picat la matematică.Chiar şi aşa, elevii se pot înscrie la orice liceu, deoarece legea prevede că învăţământul obligatoriu este de zece clase.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG de până la 70% la toate produsele
Locuri de muncă în fabrici din Germania și Olanda. Salariile ajung la 2.700 de euro
Mari reduceri la televizoare Samsung, la eMAG
Job-uri pe vase de croazieră. Masa și cazarea sunt gratuite