Cum muncesc chinezii? Zgârie-nori de 57 de etaje, construit în 19 zile – VIDEO

bloc
Foto: Captură YouTube The Guardian

Un clip uluitor postat pe internet arată cum o clădire de 57 de etaje din China este ridicată în doar 19 zile lucrătoare.

Compania Broad Sutainable, constructorul proiectului Mini Sky City din orașul chinez Changsha, a reușit această uluitoare performanță cu ajutorul secțiunilor prefabricate, reușind să asambleze, în medie, câte trei etaje pe zi.

”Metoda tradițională spune să construiești un zgârie-nori cărămidă cu cărămidă, însă abordarea noastră presupune doar asamblarea secțiunilor”, a spus inginerul Chen Xiangqian pentru Associated Press.

Compania din Changsha a avut nevoie de patru luni și jumătate să producă toate cele 2.736 de module înainte ca piatra de temelie a clădirii să fie pusă. Primele 20 de etaje au fost construite anul trecut, în timp ce restul de 37 au fost ridicate între 31 ianuarie și 17 februarie 2015.

Mini Sky City va avea 800 de apartamente și spații de birouri pentru 4.000 de muncitori, potrivit companiei, care a adăugat că noul bloc turn va rezista unui cutremur, însă nu a precizat magnitudinea maximă a acestuia.

Vă recomandăm și:

Aici vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.