Revoluția electrică. Germania vrea să interzică mașinile pe motorină și benzină

Porsche e unul dintre constructorii de mașini care au prezentat cel puțin un automobil electric FOTO: Porsche
Porsche e unul dintre constructorii de mașini care au prezentat cel puțin un automobil electric FOTO: Porsche

Camera superioară a Parlamentului din Germania a adoptat o lege prin care, începând cu 2030, în această țară se vor putea cumpăra doar mașini cu motoare nepoluante, cum ar fi cele alimentate electric sau cu hidrogen.

Legea încă nu este obligatorie, însă politicienii nemți cer ca și Comisia Europeană să impună restricții în toate țările membre în ceea ce privește achiziția de mașini cu motoare pe benzină și motorină.

Germania nu este prima țară care are în intenție astfel de măsuri extreme în ceea ce privește mașinile pe benzină și motorină.

La propunerea partidului PvdA, Camera inferioară din parlamentul olandez a luat decizia ca din 2025 să fie interzise mașinile pe benzină sau diesel și să se vândă doar cele electrice.

Acum, Guvernul trebuie să adopte un plan de măsuri pentru implementarea acestei reguli. În urmă cu trei ani, guvernul olandez a semnat o înțelegere cu 40 de organizații, prin care s-a angajat să promoveze energia verde, izolarea locuințelor și reducerea emisiilor de carbon.

În prezent, pe străzile din țara noastră circulă doar câteva zeci de automobile electrice. Anul trecut, statul oferea un ecotichet de aproximativ 4.500 de euro la achiziția unui autoturism electric. În combinație cu tichetele din programul „Rabla”, ar fi o reducere de aproximativ 10.000 de euro.

Autoritățile din România au promis că în următorii ani vor monta peste 10.000 de prize de încărcare rapidă. În prezent sunt aproximativ 50 de stații în toată țara.

Țara europeană în care se cumpără cele mai multe mașini electrice este Norvegia. Anul trecut au ajuns la peste 50.000 de autovehicule electrice înmatriculate. Cele mai populare sunt Volkswagen e-Golf, Tesla Model S, Nissan Leaf şi Volkswagen e-Up!.

„Combustibil” gratis pentru mașinile electrice. Oferta eco de la Kaufland

Vânzări record pentru cea mai ieftină mașină electrică Tesla. Cât ar costa în România

Primul oraș cu taxiuri electrice din România

https://greatnews.ro/romanii-cumpara-tot-mai-multe-masini-electrice-hibrid/