„Combustibil” gratis pentru mașinile electrice. Oferta eco de la Kaufland

FOTO: Renault Fluence
FOTO: Renault Fluence

Lanțul de hypermaket-uri Kaufland vede un potențial în stațiile de încărcare pentru mașinile electrice. Zilele acestea, reprezentanții magazinului au inaugurat prima rețea publică de stații de încărcare pentru automobile eco.

Potrivit Digi24, rețeaua va fi disponibilă oricărui șofer de mașină electrică sau hibridă plug-in, gratuit și non-stop, în parcările a nouă magazine Kaufland de pe axa Arad – Constanța și pe autostrada A2.

Primul punct de încărcare este deja instalat în parcarea magazinului Kaufland de pe strada Barbu Văcărescu din Capitală. Până la sfârșitul acestei luni va fi gata și punctul de încărcare din Ploiești, iar întreaga rețea va fi finalizată până la sfârșitul acestui an.

Noile stații de încărcare rapidă a vehiculelor electrice vor fi deshise anul acesta și în parcările magazinelor Kaufland din orașele Arad, Timișoara, Deva, Sebeș, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Pitești, București și Constanța, precum și pe autostrada A2.

De asemenea, cu această ocazie, Kaufland a anunțat că a cumpărat 18 mașini nepoluante, 100% electrice, iar trei dintre acestea vor fi donate unor ONG-uri.

În prezent, pe străzile din țara noastră circulă doar câteva zeci de automobile electrice. Anul trecut, statul oferea un ecotichet de aproximativ 4.500 de euro la achiziția unui autoturism electric. În combinație cu tichetele din programul „Rabla”, ar fi o reducere de aproximativ 10.000 de euro.

Succes uriaș pentru o mașină electrică

Autoritățile din România au promis că în următorii ani vor monta peste 10.000 de prize de încărcare rapidă. În prezent sunt aproximativ 50 de stații în toată țara.

Țara europeană în care se cumpără cele mai multe mașini electrice este Norvegia. Anul trecut au ajuns la peste 50.000 de autovehicule electrice înmatriculate. Cele mai populare sunt Volkswagen e-Golf, Tesla Model S, Nissan Leaf şi Volkswagen e-Up!.

Un succes important îl înregistrează o mașină electrică Tesla. După doar două zile de la lansarea oficială, reprezentanții companiei au anunțat peste 253.000 de comenzi pentru Model 3, noul lor sedan electric accesibil.

Numărul de comenzi este dublu față de estimările inițiale. Fiecare comandă a fost însoțită de un avans de 1.000 de dolari. Șeful companiei Tesla va trimite prin poștă un cadou pentru toți cei care au stat la coadă în fața showroom-urilor, ca un gest de apreciere.

Noul sedan Model 3 are o autonomie de minim 350 de kilometri, iar șeful Tesla, Elon Musk, a promis că va fi îmbunătățită până când se fac primele livrări. Prețul de pornire este 35.000 de dolari, producția începe spre sfârșitul anului viitor, iar primele livrări se vor face în 2018.

CITIȚI ȘI: Țara din Europa în care se vor vinde doar mașini electrice: Fără benzină, fără motorină!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: