Vânzări record pentru cea mai ieftină mașină electrică Tesla. Cât ar costa în România

Tesla Model 3
Tesla Model 3

După doar două zile de la lansarea oficială, Tesla a anunțat peste 253.000 de comenzi pentru Model 3, noul lor sedan electric accesibil.

Potrivit reprezentanților companiei, numărul de comenzi este dublu față de estimările inițiale. Fiecare comandă a fost însoțită de un avans de 1.000 de dolari. Potrivit Digi24, șeful companiei Tesla va trimite prin poștă un cadou pentru toți cei care au stat la coadă în fața showroom-urilor, ca un gest de apreciere.

Noul sedan Model 3 are o autonomie de minim 350 de kilometri, iar șeful Tesla, Elon Musk, a promis că va fi îmbunătățită până când se fac primele livrări. Prețul de pornire este 35.000 de dolari, producția începe spre sfârșitul anului viitor, iar primele livrări se vor face în 2018.

Tesla Model 3 va avea o capacitate de transport de 5 persoane, plafonul va fi de sticlă, tracțiunea va fi integrală sau pe față, iar spațiile de depozitare vor fi atât în portbagaj cât și în sub capotă. Tesla Model 3 va ajunge la 100 km/oră în cel mult 6 secunde.

În prezent, pe străzile din țara noastră circulă doar câteva zeci de automobile electrice. Anul trecut, statul oferea un ecotichet de aproximativ 4.500 de euro la achiziția unui autoturism electric. În combinație cu tichetele din programul „Rabla”, ar fi o reducere de aproximativ 10.000 de euro.

Autoritățile din România au promis că în următorii ani vor monta peste 10.000 de prize de încărcare rapidă. În prezent sunt aproximativ 50 de stații în toată țara.

Țara europeană în care se cumpără cele mai multe mașini electrice este Norvegia. Anul trecut au ajuns la peste 50.000 de autovehicule electrice înmatriculate. Cele mai populare sunt Volkswagen e-Golf, Tesla Model S, Nissan Leafvşi Volkswagen e-Up!.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: