Restructurare surprinzătoare: Google devine Alphabet

Google a anunțat că a creat o companie-părinte nouă, pe nume Alphabet Inc., care îi va prelua cele mai bune domenii de activitate, precum motorul de căutare, aplicațiile, YouTube și Android.

Larry Page, fondatorul Google, a anunțat că a dorit să creeze o structură simplă pentru diferitele domenii de activitate ale companiei.

”Această nouă structură ne va permite să ne concentrăm mai bine pe oportunitățile pe care le avem la Google”, a spus Page într-o postare pe blog.

”Compania noastră se descurcă bine astăzi, însă credem că putem să facem lucruri mult mai curat. Ideea este ca firmele care activează în Alphabet să aibă independență și să își dezvolte propriile branduri”, a adăugat co-fondatorul Google și noul director-șef al Alphabet.

Sundar Pichai va deveni noul CEO al Google, iar co-fondatorul Sergey Brin va fi președinte al Alphabet.

Numele Alphabet a fost ales din două motive, a explicat Larry Page: reprezintă limbajul, care este esența căutărilor făcute pe Google dar și pentru faptul că Alpha-bet (pariul alfa) înseamnă, în termeni economici, ”venituri foarte mari în comparație cu investițiile”.

 

emag

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările GreatNews: