Problemele unui preot care e „tată” pentru 117 copii

FOTO: adevarul.ro
FOTO: adevarul.ro

Preotul Mihai Negrea, de la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Poiana Stampei (Suceava), ajutat de mai mulți oameni care fac donații, se străduiește să aibă grijă de viața a peste 100 de copii cu probleme sociale. Dintre aceștia, 15 sunt orfani și stau în permanență într-un cămin de lângă mănăstire.

Potrivit jurnaliștilor de la Adevărul, preotul Mihai Negrea a slujit până în anul 2006 în Afganistan, printre militarii români. De când a ajuns la mănăstire a construit un cămin pentru copii, cu sală de mese, bibliotecă și cabinet medical. Iar pe lângă călugării de la mănăstire îl mai ajută o profesoară pensionară din sat care îi ajută pe copii la teme, dar și două localnice care le fac zilnic de mâncare celor mici.

„Când am venit pentru prima dată la Podu Coşnei am cam răbdat de foame, aşa că mi-am promis ca oricine va trece pragul mănăstirii să mănânce măcar un colţ de pâine“, a spus părintele Negrea, pentru Adevărul.

La începutul anului 2010, zece băieți și fete din Bacău care consumau alcool, etnobotanice sau droguri au fost aduși la Mănăstire. Susținuți moral de preotul Negrea, toți au scăpat de vicii, iar acum, de câte ori au timp îl vizitează și îi mulțumesc că le-a întins o mână de ajutor.

Visul preotului Negrea este acum să facă un centru pentru minorii fără adăpost. Clădirea în care iau masa acum 70 de copii în fiecare zi este renovată, are 17 camere, însă nu poate fi folosită ca internat, din cauza birocrației.

Licența ar fi acordată de stat dacă preotul angajează personal, însă părintele spune că deocamdată nu are fonduri și colaborează doar pe bază de voluntariat.

Mai mult, în vară, pentru că nu a avut bani, casa celor 15 orfani a rămas fără curent, din cauza unor facturi restante. În cele din urmă, preotul a reușit facă rost de o parte din bani și să reeșaloneze restul datoriei, pentru ca două mașini de spălat și trei frigidere să fie în continuare alimentate.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.