Primul computer Apple a fost aruncat la gunoi și vândut cu o sumă record

FOTO: Ed Uthman/Wikipedia Commons
FOTO: Ed Uthman/Wikipedia Commons

O firmă de reciclare din San Francisco caută o femeie care ar fi aruncat la gunoi, fără să știe, un computer Apple I, primul produs al celebrei companii, gândit de Steve Jobs și Steve Wozniak. Computerul a fost aruncat de femeie, alături de alte electronice, după moartea soțul ei.

Doar 200 de computere Apple I au fost produse în anii `70. La o licitație organizată pentru vânzarea aparatului descoperit la gunoi, s-a ajuns la o sumă de peste 200 de mii de dolari.

Pentru a-i da o parte din banii pe care i-au primit pe computer, firma de reciclare a lansat o campanie online prin care speră să o găsească pe fosta proprietară. Aceștia spun că are între 60 și 70 de ani, iar computerul l-ar fi adus la centru în luna aprilie.

Inițial, cei care au făcut colectarea nu și-au dat seama ce au primit. Unul dintre angajați, în timp ce se sortau electronicele vechi, sub niște cabluri și tastaturi vechi a descoperit computerul Apple și și-a dat seama ce comoară a ajuns printre vechituri.

În 1976, atunci când a apărut primul computer Apple, se vindea cu peste 600 de dolari. Aproximativ 60 de computere Apple I ar mai exista astăzi în lume.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: