Primarii întreabă, localnicii răspund. Bugetul orașelor, împărțit pe Facebook

laurențiu viorel gîdei
Laurențiu Viorel Gîdei, primarul din Târgu Bujor, îi întreabă pe cetățeni cum să împartă banii. Foto: Pagina de Facebook Laurențiu Viorel Gîdei

Primarul din Târgu Bujor, judeţul Galaţi, a găsit o modalitate inedită de a împărţi bugetul local. A făcut o campanie pe Facebook prin care le cere oamenilor să spună pe ce să dea banii în 2015, relatează digi24.ro.

Localnicii au răspuns prompt întrebării, iar pe baza sugestiilor, acesta va stabili investiţiile pe care le va face în oraş în acest an.

În 2015, Primăria din Târgu Bujor are mai multe proiecte: consolidarea căminului cultural, construirea unei case mortuare sau amenajarea unui teren de sport. Edilul oraşului a dorit să îi întrebe pe localnici ce părere au despre aceste proiecte, iar locuitorii din Târgu Bujor care au cont pe Facebook au trimis zilnic răspunsuri.

„Le-am adresat întrebări, și generale, și punctuale, pe ceea ce ar trebui să cuprindă bugetul pe 2015. Bineînțeles că această pagină se vrea un ziar online local, dacă pot să spun așa”, a explicat Laurențiu Viorel Gîdei, primarul localității gălățene.

Şi autoritățile locale din Alba Iulia folosesc reţeaua de socializare pentru a afla părerea localnicilor. Oamenii pot intra pe pagina Primăriei pentru a vota ce evenimente vor să se organizeze în oraş. Printre acestea se numără Alba Iulia City Race, Festivalul roman Apulum, Alba Fest, Sărbătoarea Muzicii, Feeric Fashion Days sau Simfonia Focului.

„Alba Iulia are un potenţial de 40.000 de utilizatori de Facebook, aşadar ne aşteptăm ca rezultatele să fie concludente şi să ne ajute în munca noastră viitoare”, a spus Mihai Coşer, purtător de cuvânt la Primăria Municipiului Alba Iulia.

Primăria Alba Iulia a reuşit în ultimii 5-6 ani să atragă fonduri europene de peste 150 de milioane de euro, cu ajutorul cărora a modernizat oraşul şi cetatea.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Lecţia de turism oferită de un oraş românesc. Numărul turiştilor a crescut de peste 10 ori
Clădire din România, în topul celor 7 minuni arhitecturale necunoscute ale lumii
20 de lucruri despre șpaga din spitale. De ce dau românii atenții personalului medical
O fetiță a spart ghinionul familiei, după 200 de ani de moștenitori de sex masculin