Lecţia de turism oferită de un oraş românesc. Numărul turiştilor a crescut de peste 10 ori


Un oraş din Ardeal dă o adevărată lecţie de turism. Folosindu-se de fonduri europene, autorităţile locale au reuşit să crească de 10 ori numărul de turişti care vizitează anual oraşul.

În urmă cu 7 ani, în 2008, oraşul Alba Iulia era vizitat, anual, de doar 32.000 de turişti. Acum, numărul vizitatorilor a crescut la 400.000. Totul a fost posibil după ce în oraş au fost derulate ca la carte opt proiecte majore, finanţate din fonduri europene de dezvoltare regională, scrie money.ro.

Potrivit reviste „Regio” din ianuarie, 60% dintre fondurile folosite pentru reabilitatea cetăţii Alba Carolina şi pentru restul de proiecte sunt bani nerambursabili obţinuţi de la Uniunea Europeană.

Au fost reabilitați, modernizați sau extinși aproximativ 35 kilometri de străzi care permit fluidizarea traficului.

În plus, în mai multe zone ale orașului, inclusiv în cea istorică, au fost amejanate piste pentru bicicliști în lungime de 20 kilometri.

Cea mai mare realizare – transformarea zonei istorice

Alba Carolina este cea mai mare cetate din România şi din Europa Centrală şi de sud-est.

Cetatea, o fortăreţă de tip Vauban construită la început de secol XVIII, este apărată de trei sisteme de fortificaţii, arată turism.apulum.ro. Acestea adoptă forma unui heptagon neregulat, cele şapte bastioane conferindu-i o imagine stelată, caracteristică cetăţilor de acest tip.

Zeci de mii de români au participat în urmă cu doar câţiva ani la una dintre cele mai ample campanii mediatice, prin care erau chemaţi să-şi aleagă minunile, locurile şi simbolurile care le reprezintă cel mai bine ţara. În final, pe baza a peste 60.000 de voturi, au fost alese cele 7 minuni ale României: Ansamblul Brâncuşi – Târgu-Jiu, Castelul Corvinilor – Hunedoara, Cetatea Alba Carolina Alba Iulia, Cetăţile dacice – Munţii Orăştiei, Iaşiul cultural, Mănăstirile pictate din Bucovina şi Sibiul istoric.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Filmare aeriană: cetatea Alba Carolina, sub vraja iernii

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.