Performanță fantastică a unei fetițe din România, la doar 12 ani

Dor Geta Popescu este un adevărat fenomen în lumea alpinismului
Dor Geta Popescu este un adevărat fenomen în lumea alpinismului (Facebook)

Dor Geta Popescu, o fetiță de doar 12 ani din România, a escaladat vulcanul Ojos del Salado, urcând la aproape șapte mii de metri altitudine, și a stabilit un nou record mondial în alpinism.

Dor Geta Popescu, sora Crinei Coco Popescu, care a intrat de două ori în Cartea Recordurilor pentru performanțele sale extraordinare în alpinism, tocmai a escaladat cel mai înalt vulcan din lume.

Adolescenta din România este cea mai tânără alpinistă care urcă pe Ojos del Salado, un vârf de 6893 de metri altitudine, aflat în Anzii Cordilieri, în deşertul Atacama, la graniţa dintre Chile şi Argentina.

Ascensiunea a durat 9 ore, iar perioada de aclimatizare s-a întins pe durata a zece zile.

„Da, am reuşit! Sunt fericită că am reuşit în condiţiile dificile de altitudine, vânt, temperatură şi ariditate ale lui Ojos del Salado. A fost cea mai lungă şi dificila expediţie a mea de până acum şi reuşita mă motivează, mă face să mă simt specială şi să mă pregatesc pentru noi ascensiuni de record“, a spus Dor Geta Popescu.

Fetița în vârstă de 12 ani are planuri mari de viitor. Vrea ca până la 14 ani să urce pe cei mai înalți vulcani și cei mai înalți munți de pe fiecare din cele șapte continente.

Geta a bifat primul record când avea 10 ani, devenind cea mai tânără alpinistă care a atins Vârful Ararat (5.137 de metri). În acest an, a stabilit un record european, după ce a atins vârful Elbrus (5.647 de metri) din Rusia.

Dacă acest articol vi s-a părut interesant și vreți să citiți și altele de acest fel vă puteți alătura, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: