Paul Dicu, maratonistul român care participă la cea mai dură cursă din lume

„E groaznic, e frumos, e urât, e enervant, e foarte mișto, e foarte cald, îți vine să renunți, nu-ți mai vine să renunți, râzi, plângi, orăcăi, zbieri, cânți, răcnești… Așa e să alergi prin deșert”, povestește maratonistul Paul Dicu. Sunt trăirile pe care le experimentează un sportiv care se întrece în Marathon des Sables, cea mai dură cursă de anduranță din lume.

Sportivul român este la cea de a cincea participare, potrivit Știrile TVR. Maratonul se desfășoară în deșert, pe o distanță de 250 de kilometri, în șase etape. Cea mai lungă de anul acesta are între 90 și 100 de kilometri.

Temperaturile ajung în miezul zilei până la 50 de grade, iar noaptea cobor chiar și sub -10 grade.

„E o cursă de autosuficienţă, e o cursă în care nu ţi se dă aproape nimic decât apă şi asistenţă medicală la nevoie – şi apa raţionalizată. Cu restul, vii de acasă – cu mâncare, cu echipament, cu kit de supravieţuire”, le-a povestit Paul Dicu, jurnaliștilor de la Știrile TVR.

Până acum, Paul Dicu, care are o durere îngrozitoare la genunchiul stâng, a alergat în deșertul Sahara aproape 190 de kilometri.

Cu ocazia participării lui Paul la maraton a fost inițiată o campanie umanitară de strângerea de fonduri pentru Asociația „Inima Copiilor”. Astfel, fiecare kilometru alergat va fi transformat în 2 euro. Mai multe detalii despre această campanie puteți afla de pe site-ul inpascupaul.ro.

SURSA DE IMAGINI: www.marathondessables.com

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cel mai frumos pom de Paște, decorat pentru ultima oară
Experiment inedit. Cum se consideră femeile: frumoase sau obișnuite
România, țara unde copiii vin la școală în microbuz și pleacă în căruță