Cel mai frumos pom de Paște, decorat pentru ultima oară

Cel mai frumos pom de Paște Foto:http://www.eierbaum-saalfeld.de/


O familie din Germania atrage mii de turiști în fiecare an datorită unui obicei care durează de 50 de ani. Aceștia își împodobesc un pom din fața casei cu mii de ouă colorate înaintea Paștelui.

Început în 1965 cu doar 18 ouă de Paște, familia Christa și Volker Kraft din Saalfeld, Germania, a continuat acest obicei în fiecare an și a petrecut zile întregi pentru a așeza ouăle în perfectă ordine.

Acest obicei nu este neobișnuit în Germania, dar familia Kraft l-a adus la nivel de artă datorită ouălor pe care le-a folosit. Fiecare este diferit și este pictat de către una dintre fiice, Gabriela. Dacă la început au folosit ouă din plastic, cu timpul au trecut la ouă reale, pe care apoi le donează, iar pe cele din plastic le păstrează în fiecare an în cofrage speciale pentru ouă.

Pentru Paștele din 2015, pomul a fost decorat cu 10000 de ouă și este ultimul an în care curioșii mai pot veni să admire opera de artă a familiei Kraft.

Imediat după ce toate ouăle sunt date jos, pomul înflorește și le asigură Christei și lui Volker multe mere delicioase.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.