Patronului unui club celebru: Îl închid, am pus viața a mii de oameni in pericol!

FOTO: Expirat/Facebook
FOTO: Expirat/Facebook

Andrei Sosa, patronului unuia dintre cele mai populare cluburi din Capitală, Expirat, a anunța că îl va închide și dă vina și pe autorități pentru situația localurilor pentru distracții din România.

„Îmi cer scuze și imi asum,

Din 2003 am pus viața a mii de oameni în pericol. Weekend de weekend. Și câte-odată și în timpul săptămânii. Poate, să-mi cumpăr un G-Klasse, poate că mai mult de atât nu m-a dus capul să fac… Am terminat o facultate tehnică, aș fi putut fi un bun inginer pentru patrie… M-am eșuat în „meseria” asta de cârcimar.

Clubul Expirat se închide. Mi-am asumat cunoașterea în amănunt a tuturor legilor. Chiar dacă eu ar fi trebuit, după calificarea mea să văd câți amperi sunt în tabloul de siguranțe și dacă poate să ia foc vreun cablu. Nici măcar asta n-am făcut suficient de bine. Am avut destule „avarii” electrice în ăștia 14 ani. Și mult imporvizații…

Cred că alături de Fire și Club A suntem cei mai vechi care încă mai funcționăm în București”, a scris patronul Expirat pe pagina personală de Facebook.

Clubul Expirat s-a înființat în 2002. Numele e cunoscut de tineri din toată țara, mai ales de cei care merg vara în Vama Veche, pentru că și acolo există clubul în aer liber.

„Club, sală de concerte, expoziţie permanentă de street art şi spaţiu de exprimare alternativă, Expirat este locul care te păstrează în contact cu underground-ul. Prin selecţiile muzicale variate „mash-up party music”, prin prestaţiile live propuse, prin design, prin public, prin atitudine. Livrăm cultură alternativă la pachet cu un vibe pozitiv, iar reţeta rămâne aceeaşi ca şi până acum: muzică, atmosferă, oameni. În sezonul 2013-2014 pereţii Expiratului sunt „acoperiţi” de lucrări semnate de trei nume grele din street-art-ul românesc: Kitra, Ortaku şi Sweet Damage Crew”, se arată în descrierea clubului Expirat din Capitală.

Administratorii clubului Rockstadt din Brașov anunță că suspendă temporar activitatea

Un alt club anunță că intră în renovare. „Ca o reacție imediată a celor întamplate la București, am decis reevaluarea condițiilor de siguranță aflate în clubul Rockstadt. Deși clubul dispune în acest moment de căi de ieșiri în caz de urgență, hidrant și stingătoare, la o analiză amănunțită asupra buretelui de izolare fonică, s-a constatat că acesta face parte din aceeași categorie de burete folosită în clubul Colectiv din București.

În acest sens, vom intra în renovare pentru a înlocui întreaga suprafață de burete cu un material ignifug ce nu poate permite arderea. Mai mult, în club va fi montat un sistem de stingere cu sprinkele, în conformitate cu reglementările europene aflate în vigoare.

Nu în ultimul rând, dorim să menționăm că luăm absolut toate măsurile de prevenție aflate în actuala legislație și mai mult, instalam și alte măsuri pentru a fi absolut siguri că niciodată nu ne vom afla în tragica situație petrecută la București.

În ce privește redeschiderea clubului, desigur, vom comunica oficial acest lucru în momentul în care toate detaliile vor fi puse la punct”, au anunțat reprezentanții clubului brașovean pe Facebook.

Recomandările GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.