Parlamentar la 20 de ani. Marea Britanie n-a mai avut un legiuitor mai tânăr din 1667!

Mhairi Black va avea un cuvânt de spus în felul în care se iau deciziile in Marea Britanie (Facebook)
Mhairi Black va avea un cuvânt de spus în felul în care se iau deciziile in Marea Britanie (Facebook)

Dacă alegerile din Marea Britanie au fost extrem de echilibrate, știrea zilei se leagă de numele Mhairi Black, o studentă din Scoția în vârstă de doar 20 de ani, care a obținut un loc în noul Parlament de la Londra.

Pe lângă faptul că este cel mai tânăr parlamentar din ultimele trei secole și jumătate, tânăra studentă la științe politice a scos din cursă un favorit al Partidului Laburist.

Mhairi Black, care reprezintă Partidul Național Scoțian, care dorește independența față de Marea Britanie, a câștigat un colegiu din preajma orașului Glasgow, învingându-l pe Douglas Alexander, șeful de campanie al Laburiștilor și un fost ministru al Marii Britanii.

”Promit să vorbesc cu vocea celor care m-au ales nu doar pentru a face Scoția un loc mai bun, ci în beneficul oamenilor din toată Marea Britanie”, a spus tânăra în discursul de după afișarea rezultatelor.

Liderul Laburiștilor din Scoția și-a pierdut și el locul în Parlament în fața unei alte reprezentante a partidului naționalist, Kirsten Oswald.

Exit-poll-urile inițiale îi dau învingători în alegeri pe Conservatori, care au condus în ultima legislatură un guvern de coaliție alături de Liberali Democrați.

Conservatorii au obținut cu 14 locuri mai mult în Parlament față de alegerile precedente, urcând de la 302 mandate la 316. Rezultatele oficiale, însă, nu au fost anunțate decât pentru câteva bătălii electorale.

Dacă rezultatele exit-poll-urilor oferite de BBC, Sky News și ITN se dovedesc a fi corecte, atunci premierul David Camerom va rămâne în funcție și în următorii cinci ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Invenție românească: cutia ce te apără de virușii de pe internet
Atlasul frumuseții, admirat de către Oprah Winfrey
Politicienii români au pus gând rău aplicației Uber. Șoferii riscă amenzi uriașe