Pădurea în formă de chitară. Cum a luat naștere un paradis verde ca-n povești

pădurea în formă de chitară
Pădurea în formă de chitară. Foto: Captură YouTube

Un fermier din Argentina a plantat o pădure în formă de chitară în memoria soției sale care a murit în timp ce era însărcinată cu cel de-al cincilea copil al cuplului, relatează dailymail.co.uk. Acum, pădurea care a fost plantată de-a lungul mai multor ani a ajuns la maturitate și, privită din avion, arată cu adevărat spectaculos.

Fermierul Pedro Martin Ureta a plantat pădurea de chiparoși și de eucalipți ca memorial pentru soția sa Graciela Yraizoz, căreia îi plăcea foarte mult muzica la chitară. Graciela a fost cea care a avut ideea pădurii, însă a murit înainte ca aceasta să devină realitate.

Pădurea este alcătuită din 7.000 de copaci și se află pe terenul fermei lui Pedro din Laboulaye, Argentina. Soția sa a murit în anul 1977 în timp ce era însărcinată cu al cincilea copil, înainte ca pădurea să devină realitate. Ea a suferit o ruptură de anevrism cerebral și a murit la doar 25 de ani.

Așa că, după moartea soției, Pedro și cei patru copii ai cuplului au plantat ei înșiși fiecare copac. Fermierul a început proiectul în anul 1979, la doi ani după ce Graciela a murit. Acum, pădurea de chiparoși și de eucalipți se întinde pe o lungime de un kilometru. Este suficient de mare pentru a fi nevoie de un zbor cu avionul pentru a-i remarca forma de chitară.

„Obișnuia să vorbească despre regrete”

Ezequiel, unul dintre fiii lui Pedro, a povestit că tatăl său era prea ocupat pentru a pune în aplicare planul soției sale atunci când ea era în viață. Când Graciela a murit, fermierul a regretat că nu îi îndeplinise dorința.

„Obișnuia să vorbească despre regrete și era clar că îi părea rău că nu o ascultase pe mama atunci când îi vorbise despre chitară”, a povestit pentru Washington Post Soledad, fiica lui Pedro.

Membrii familiei au fost obligați să replanteze o parte dintre puieți deoarece au fost mâncați de iepuri sălbatici și de porci de Guineea.

Pedro are acum 70 de ani și, în afară de cei 4 copii din prima căsătorie, mai are o fată de 11 ani cu cea de-a doua parteneră de viață. Bătrânul fermier nu a privit niciodată pădurea de sus deoarece îi este teamă de zborul cu avionul. A văzut-o numai în fotografii.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate pentru șoferi. Top oferte în 2015
O piesă de teatru scrisă de un copil în lagărul de la Auschwitz, publicată după 70 de ani
Cel mai frumos pom de Paște, decorat pentru ultima oară

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.