Cum a ajuns un oraș din România să fie invadat de musculițe

Orașul Brașov este invadat de câteva zile de musculițe, iar autoritățile sunt nevoite să ia măsuri de combatere a acestora.  

Dacă până recent nu se cunoștea cauza pentru care musculițele au împânzit orașul, acum, comisarii de mediu au spus că roiurile au plecat din zona Fabricii de Zahăr Bod, de pe un teren unde era depozitat surplusul de sfeclă, care a intrat în fermentaţie. În acest fel, curenţii de aer au adus musculiţele şi în oraș.

Musculiţele de oţet au invadat astfel, rând pe rând, aproape toate zonele Brașovului, ceea ce a stârnit nemulțumirea locuitorilor, după cum relatează bzb.ro.

Comisarii Gărzii de Mediu au stabilit astfel că vina ar aparţine administraţiei Fabricii de Zahăr Bod, care a lăsat o parte  din producţia de sfeclă de zahăr de anul trecut pe câmp, iar aceasta a intrat în fermentaţie.

Pe de altă parte, tot reprezentanții Gărzii de Mediu au mai precizat că Fabrica de Zahăr Bod SA a luat măsuri de curăţare a terenului pe care a fost depozitată sfecla de zahăr şi a intervenit pentru reglarea pH-ului solului, iar pentru eliminarea disconfortului produs de invazia de musculiţe de oţet s-au administrat insecticide.

La rândul său, directorul de producţie al fabricii, Sergiu Marinescu, neagă că sfecla ar fi cea care a atras invazia de musculițe asupra Braşovului.

„Nu suntem noi de vină. Dacă citiţi câteva studii, vedeţi că în principal masculii frustraţi sexual cauzează neplăceri”, a explicat directorul.

O explicaţie a înmulţirii musculiţelor de oţet ar mai fi și că acestea îşi depun ouăle pe fructele aflate în fermentaţie, simțind aroma specifică de la distanţe foarte mari, iar în câteva zile devin de necontrolat.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: