Ora Pământului în România. Unde se sting luminile în țară?

Ora Pământului este sărbătorită, în această seară, începând cu ora 20.30, în peste 7.000 de orașe și 162 de țări din lumea întreagă. Printre ele este și România.

În țara noastră se vor organiza spectacole, crosuri, dar și plimbări nocturne și alte evenimente cu ocazia Orei Pământului, un eveniment care a debutat în urmă cu opt ani la Sydney, în Australia, dar a cucerit lumea întreagă.

Este pentru a șaptea oară când această manifestație este organizată în România. Iluminatul va fi sistat timp de o oră în multe orașe din țară, ca un gest simbolic de protejare a mediului înconjurător.

În Capitală, luminile se vor stinge la Palatul Parlamentului, la Palatul Victoria, dar și la Primăria Capitalei, Ministerul Mediului și la mai multe muzee, cât și la Opera Națională și Ateneul Român.

Sunt organizate alergări nocturne, dar și plimbări cu bicicleta în cele 60 de minute de întuneric. În București, majoritatea evenimentelor au loc în Parcul Herăstrău, unde se vor aprinde numeroase lumânări.

Nu doar Capitala a pregătit surprize pentru Ora Pământului, alte 30 de orașe din România anunțând că vor lua parte la această manifestație.

La Timișoara, în Piața Victoriei, vor avea loc câteva concerte, iar după ce se vor stinge luminile și dacă vremea va fi favorabilă, la Astroclubul Antares se vor face observații astronomice.

La Cluj Napoca, Piața Unirii va fi decorată cu sute de lumânări, iar după ce se va încheia Ora Pământului, la Cinematograful Mărăști va fi proiectat un film tematic, iar intrarea este liberă.

La Constanța, peste 2.000 de lumânări vor fi amplasate în Parcul Tăbăcărie, ele urmând să fie aprinse la ora 20.30. Cetățenii sunt rugați să aducă becuri uzate, având șansa să câștige premii la o tombolă.

La Craiova, pe seară, cetățenii sunt invitați la dans în Piața Mihai Vitezul, dar și la Centrul Astroed al Universității pentru observații astronomice, bineînțeles, dacă vremea le va permite.

Evenimente culturale vor avea loc și în Oradea, Mediaș, în timp ce la Ploiești, cetățenii sunt rugați să aducă o lanternă cu ei la Sala Sporturilor Olimpia pentru a petrece într-un mod inedit Ora Pământului.

Sute de milioane de oameni vor participa în acest an la Ora Pământului.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Mitropolia interzice accesul pe un traseu turistic: „Amendă între 2.000 și 5.000 de lei!”
Cine era pilotul care a prăbușit un avion cu 150 de oameni la bord. Alte accidente similare
Număr de iluzionism, executat perfect într-o piață publică