O tânără care suferă de sindromul Asperger, salvată de prietenul său patruped

sindromul Asperger
Tânără salvată de câinele său

O femeie bolnavă le-a dat o lecție de viață tuturor celor care încă nu au încredere în capacitățile extraordinare ale unui animal de companie.

Danielle Jacobs în vârstă de 24 de ani a fost diagnosticată cu sindromul Asperger în anul 2013. Ea și-a antrenat atunci câinele Rottweiler pe nume Samson să o ajute de fiecare dată când are o criză și tinde să se rănească.

Pentru că uneori suferă de anxietate și de atacuri de panică, obișnuiește să se lovească, iar Samson reușește de fiecare dată să o împiedice să facă acest lucru.

Câinele o calmează și o prinde cu labele de mâini, iar Danielle nu se mai poate lovi astfel. Acesta a făcut de mai multe ori acest lucru cu succes, iar tânăra a vrut să le arate tuturor cum se manifestă o asemenea criză.

Sindromul Asperger este o afecţiune neurologică numită după fizicianul vienez, Hans Asperger. Acesta a publicat în anul 1944 o lucrare care a descris un model de comportament la mai mulţi băieţi tineri, care aveau inteligenţă şi dezvoltare lingvistică normale, care însă dovedeau comportamente similare autismului şi deficienţe marcante ale abilităţilor sociale şi de comunicare. În ciuda publicării acestei lucrări în anii 1940, abia în 1994 sindromul Asperger a fost adăugat la DSM IV şi abia în ultimii ani a fost recunoscut de către profesionişti şi părinţi.

Cauzele sindromului Asperger nu sunt încă cunoscute. Cauza cea mai probabilă este genetică. Sindromul Asperger se caracterizează prin comportament repetitiv care afectează capacitatea de a comunica, informează wikipedia.org.

Filmulețul în care Danielle atrage atenția asupra a cât de periculoasă este o criză a sindromului Asperger a strâns peste patru milioane de vizualizări în doar câteva zile, iar comentatorii au lăudat comportamentul câinelui.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Curiozități despre zmeură
Cel mai distractiv mod de a-i învăța pe cei mici alfabetul

Lavanda, cultura care aduce venituri de până la 5.000 de euro la hectar
Câți bani ies din creșterea șofranului, cel mai scump condiment din lume

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.