O româncă va moșteni averea uriașă a unui controversat magnat italian

O femeie din comuna Lupșa, din județul Alba, va primi o parte din averea imensă a omului de afaceri italian Licio Gelli, care a decedat de curând, la vârsta de 96 de ani.

Românca Gabriela Vasile s-a căsătorit cu Licio Gelli în 2006, după ce a fost îngrijitoare în casa acestuia, scrie Adevărul.

Gabriela are 48 de ani și va împărți averea de peste un miliard de euro împreună cu cei trei copii ai magnatului, din prima căsătorie.

Licio Gelli a fost condamnat la închisoare pentru mai multe infracțiuni economice, însă vârsta înaintată a acestuia i-a convins pe judecători să îl plaseze în arest la domiciliu. Astfel, Gelli – fost lider al Lojei Masonice Propaganda Due, s-a căsătorit cu Gabriela Vasile.

Viața magnatului italian a fost plină de evenimente. El a fost implicat în numeroase scandaluri politice și financiare. Și-a început viața politică în mișcarea fascistă a lui Benito Mussolini, luptând și de partea trupelor generalului Francisco Franco în Războiul Civil din Spania.

Licio Gelli a fost arestat în Elveția, în 1982, unde a fost prins că locuia sub o identitate falsă. După un an de închisoare, a evadat, fugind în Chile, unde și-a petrecut următorii patru ani din viață.

În 1998, a primit o pedeapsă de 12 ani de închisoare în Italia, însă a fugit din arestul de la domiciliu, fiind reținut în Franța.

Pe lângă activitățile sale destul de dubioase economice și politice, Gelli a fost nominalizat și la Premiul Nobel pentru literatură, fiind și o sursă de inspirație pentru mai multe filme italienești.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Recomandările editorilor GreatNews: