O româncă s-a săturat să fie pe locul doi! Eliza Samara a câștigat aurul la Campionatele Europene de tenis de masă

Într-un sport în care româncele sunt cele mai bune din Europa, dar termină pe locul doi, Elizabeta Samara a câștigat azi aurul continental.

Este o performanță extraordinară pentru sportiva din România, care a reușit să o învingă, într-un meci electrizant, pe olandeza de origine chineză, Li Jie.

După ce pierduse finalele pe echipe și la dublu, de fiecare dată în fața unor asiatice naturalizate, Eliza Samara a scris istorie azi la Yekaterinburg, în Rusia, aducând primul titlu european pentru România din 2005. Ultima sportivă din țara noastră care cucerise aurul continental la simplu era Otilia Bădescu, în 2003.

Românca a început excelent finala din Rusia, prima din carieră la simplu la competiția continentală de elită.

În primul game, Eliza Samara s-a impus cu 11-6 în fața olandezei care s-a născut la Chengdu, în urmă cu 31 de ani. Li Jie, care pierduse în fața româncei în semifinalele probei de dublu, a revenit în manșa secundă, pe care și-a adjudecat-o greu, cu 11-9.

Românca, o jucătoare ofensivă, a fost scoasă din ritm complet în game-ul trei. Olandeza Jie s-a apărat exemplar, a atacat cu lovituri tehnice și s-a impus fără probleme, cu 11-3.

Eliza Samara a egalat imediat situația, după 11-7 în manșa a patra, în care a arătat multă încredere. Românca a jucat aproape tot meciul cu pumnul strâns, iar pasiunea și ambiția nu au fost de ajuns în game-ul al cincilea, unul extrem de echilbrat, câștigat de Li Jie cu 14-12.

Jucătoarea din România a revenit furtunos în partidă, împingând finala în game-ul decisiv. A lovit genial și fără frică, impunându-se fără probleme: 11-4.

Ultimul game a fost incredibil! Jie a câștigat primul punct, apoi Samara a reușit o serie uluitoare de nouă puncte la rând. Scor final: 11-4!

Au urmat lacrimi de fericire pentru Eliza, care a sărbătorit victoria urcându-se pe masă, în aplauzele spectatorilor.

Constănțeanca a mai cucerit două medalii, ambele de argint la Yekaterinburg: alături de echipa României și la dublu, împreună cu unguroaica Goergina Pota. De fiecare dată, Eliza Samara a ratat titlul suprem în fața unor jucătoare naturalizate din Asia.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Fabrică Airbus într-un mic oraș din România
Cum arată primul complex balnear de 5 stele din România
Reduceri eMAG televizoare. Prețuri și cu 1.000 de lei mai mici
Locuri de muncă la Penny, în toată țara. LISTA posturilor disponibile și salariile de la Penny