O româncă e câștigătoare la extragerea loto cu fonduri de peste 2 miliarde de euro

FOTO: Barcex/Wikimedia Commons
Spanioii au format cozi pentru a cumpăra bilete la marea extragere „El Gordo” FOTO: Barcex/Wikimedia Commons

O femeie în vârstă de 33 de ani, dintr-o localitate din Satu Mare, care locuiește de 15 ani în Spania, a câștigat 400.000 de euro la marea extragere „El Gordo”.

„Când am ieșit de la muncă și am văzut că s-a extras El Gordo… Am zis nu, prima dată nu am crezut. Am venit repede acasă și am sunat-o pe soacră mea. Era deja la bancă. Emoții, emoții mari. Eu vreau să-mi cumpăr aici un solar pentru că afacerea cu sere merge bine”, a declarat Irina Dobras, câștigătoare la loteria spaniolă de Crăciun, citată de Digi24.

Seria biletelor câștigătoare a fost 79140, iar premiul cel mare va fi împărțit de 160 de persoane care au cumpărat tichete cu acest număr. Potrivit organizatorilor, biletele cu această serie au fost vândute în orașul Roquetas de Mare, din provincia Almeria, unde mai bine de 10% din locuitori sunt români.

Presa din peninsula iberică spune că aproximativ 75% din populația Spaniei joacă la „El Gordo” (trad. „Grasul”). Extragerea e una tradițională, are loc în fiecare an pe data de 22 decembrie, are o durată de până la trei ore și este transmisă în direct de televiziunea națională.

Potrivit tradiției, bilele sunt preluate de copii, care anunță cântând numerele câștigătoare și premiile. În total, anul acesta fondul de câștiguri a fost de peste două miliarde de euro. Potul cel mare a fost de 4 milioane de euro, iar înainte de marea extragere se împart mii de premii mai mici.

Extragerea loteriei de Crăciun datează în Spania din 1812. Numele „El Gordo” l-a primit în 1892.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.