O poveste despre ce înseamnă cu adevărat sportul

Spaniolul Fernandez Anaya îi arată kenyanului Abel Mutai drumul spre sosire
Spaniolul Fernandez Anaya îi arată kenyanului Abel Mutai drumul spre sosire

Un cross organizat în Spania a avut parte de unul dintre cele mai neașteptate și frumoase finișuri din ultima vreme.

S-a întâmplat în 2 decembrie 2014, la o competiție găzduită în micuțul oraș Burlada, din regiunea spaniolă Navarra. Atletul basc Ivan Fernandez Anaya a petrecut mare parte din întrecere pe locul doi, la mare distanță de liderul Abel Mutai, din Kenya.

În timp ce se apropiau de sosire, spaniolul a observat că africanul, învingătorul cert al cursei, s-a oprit din greșeală cu zece metri înainte de linia de finiș, crezând că a încheiat deja întrecerea.

Fernandez Anaya l-a ajuns imediat din urmă, dar, în loc să profite de greșeala adversarului și să îl depășească pentru a obține victoria, a stat în urma acestuia și l-a îndrumat către finiș, lăsându-l să câștige.

Ivan Fernandez Anaya are 24 de ani și este unul dintre cei mai promițători alergători de cursă lungă din Spania, fiind un specialist al cursei de 5.000 de metri.

”Chiar dacă îmi spuneau că o fac parte din echipa Spaniei la Campionatele Europene nu aș fi furat acea victorie. Cred că am câștigat mult mai mult prin gestul meu decât dacă aș fi obținut victoria. E foarte important să faci lucrul corect, mai ales că în ziua de azi, când lucrurile sunt cum sunt în toate cercurile, în fotbal, în societate, în politică, unde totul pare să fie permis, un gest onest e foarte important”, a spus, după cursă, Fernandez Anaya.

Tânărul atlet a mai precizat că ar vrea să vadă mai multe astfel de momente la televizor: ”Ar fi frumos să le explice copiilor despre ce e vorba cu adevărat în sport, nu să arate doar lovituri violente sau declarațiile pline de venin ale vedetelor”.

Noi suntem de acord cu Ivan Fernandez Anaya, voi ce credeți?

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Filmare aeriană: cetatea Alba Carolina, sub vraja iernii
Test de inteligență. O problemă de logică cu ouă de Paşte
TOP 10. Cele mai frumoase imagini cu Universul
Cum a fost posibil unul dintre cele mai puternice atacuri cibernetice asupra presei
Care sunt țările unde femeile stau cot la cot cu bărbații pe bancnote
Filmuleţul momentului. Un grup de norvegience frumoase îşi apără agricultura