O mare companie ar putea produce mașini electrice în România

FOTO: Tesla
FOTO: Tesla

Ministrul Economiei, Costin Borc, a declarat că România negociază investiția unui producător de mașini electrice. Ministrul a spus pentru reporterii Hotnews că există „ceva discuții la nivel incipient și evident că mergem în sensul ăsta”.

Borc a fost întrebat și dacă producătorul este din Europa sau din America. „Mai lipsea să mă întrebați dacă este vorba de o companie care începe cu „T” și se termină cu „esla”. S-ar putea, s-ar putea”, a mai spus ministrul Economiei.

Potrivit Digi24, americanii de la Tesla ar purta negocieri cu mai multe țări din Europa de Est pentru a deschide o uzină de mașini electrice. Pe listă ar mai fi țări precum Slovacia sau Ungaria. O ofertă în acest sens a făcut și Franța. În prezent, singura țară din Europa în care Tesla este prezentă este Olanda, unde pot fi asamblate 450 de mașini electrice pe săptămână. De altfel, guvernul olandez a dat o lege prin care din 2025, în această țară, se vor vinde doar mașini electrice.

La începutul lunii, Tesla a anunțat cel mai mare succes al unei mașini electrice. După doar două zile de la lansarea oficială a automobilului Model 3, Tesla a înregistrat peste 253.000 de comenzi. Potrivit reprezentanților companiei, numărul de comenzi este dublu față de estimările inițiale. Fiecare comandă a fost însoțită de un avans de 1.000 de dolari.

Noul sedan Model 3 are o autonomie de minim 350 de kilometri, iar șeful Tesla, Elon Musk, a promis că va fi îmbunătățită până când se fac primele livrări. Prețul de pornire este 35.000 de dolari, producția începe spre sfârșitul anului viitor, iar primele livrări se vor face în 2018.

Tesla Model 3 va avea o capacitate de transport de 5 persoane, plafonul va fi de sticlă, tracțiunea va fi integrală sau pe față, iar spațiile de depozitare vor fi atât în portbagaj cât și în sub capotă. Tesla Model 3 va ajunge la 100 km/oră în cel mult 6 secunde.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: