Rabla 2016. Reduceri importante pentru cei care vor o mașină electrică

FOTO: Renault Zoe
FOTO: Renault Zoe

Programul Rabla 2016 începe de luna viitoare. Cei care doresc să-și cumpere o mașină nouă și să dea ca avans una veche pot alege una pe benzină, pe motorină sau una hibridă, care poluează mai puțin.

Însă cei mai avantajați vor fi cei care aleg o mașină 100% electrică. Aceștia vor primi un ecobonus în valoare de până la 6.000 de euro.

În cazul celor care vor să-și achiziționeze mașini clasice, pe benzină sau motorină, prin Rabla 2016, șoferii vor primi 6.500 de lei pentru o mașină veche, la care se mai adaugă un ecobonus de 750 de lei pentru cei care aleg autoturisme cu emisii de dioxid de carbon de maximum 100 de grame pe kilometru.

În ceea ce privește mașinile electrice care ar putea fi cumpărate prin Rabla 2016, cele mai ieftine sunt motociclurile de la Renault, cu un loc în față și unul în spate. Prețul pornește de la 7.000 de euro. Modelul Zoe, tot de la Renault, costă 20.000 de euro, iar un Volkswagen e-Golf are un preț care pornește de la 36.000 de euro.

Anul trecut s-au vândut în România 46 de vehicule electrice, iar în Uniunea Europeană s-au achiziționat 100.000.

Rabla 2016. Mai multe stații de încărcare pentru cei care aleg mașinile electrice

Cea mai interesantă știre în ceea ce privește mașinile ecologice vine din Olanda, acolo unde, la începutul lunii, guvernul a anunțat că din 2025 se vor putea vinde doar mașini electrice. Acum, Guvernul trebuie să adopte un plan de măsuri pentru implementarea acestei reguli. În urmă cu trei ani, guvernul olandez a semnat o înțelegere cu 40 de organizații, prin care s-a angajat să promoveze energia verde, izolarea locuințelor și reducerea emisiilor de carbon.

Și România face pași spre încurajarea transportului ecologic. În urmă cu două săptămâni, lanțul de hypermaket-uri Kaufland a inaugurat prima rețea publică de stații de încărcare pentru automobile. Rețeaua va fi disponibilă oricărui șofer de mașină electrică sau hibridă plug-in, gratuit și non-stop, în parcările a nouă magazine Kaufland de pe axa Arad – Constanța și pe autostrada A2.

Noile stații de încărcare rapidă a vehiculelor electrice vor fi deshise anul acesta și în parcările magazinelor Kaufland din orașele Arad, Timișoara, Deva, Sebeș, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Pitești, București și Constanța, precum și pe autostrada A2.

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: