O familie de mistreți a fost surprinsă la plimbare pe străzile unui oraș din România

mistreți în brașov
Foto: Captură TikTok / robertoo9696

O familie de mistreți a fost surprinsă la plimbare pe străzile din orașul Brașov, relatează publicația locală BizBrașov.ro.

Un locuitor a filmat 4 mistreți – un animal adult și 3 pui – în timp ce se plimbau în cartierul Dârste, aproape de magazinul Dedeman.

Cartierul Dârste se află în zona de sud-vest a orașului Brașov, chiar lângă pădure.

Nu este pentru prima dată când animalele sălbatice ajung în cartierele orașului, însă cel mai adesea este vorba despre urși.

@robertoo9696

♬ Pe cărarea munților – Sandra N.

Mistrețul (Sus scrofa) este cel mai răspândit mamifer sălbatic din România, după căprioară. În 2016, în România trăiau în jur de 96.000 de mistreți.

Mistreții sunt animale masive, capabile să sape 8-10 cm în pământ înghețat, să răstoarne stânci de 40-50 de kilograme și să sară până la o înălțime de 1,4 – 1,5 metri.

Masculii au o greutate de 75-100 de kilograme și o lungime a corpului de 150 de cm, iar femelele cântăresc 60-80 de kilograme și au o lungime a corpului de 140 de cm.

Mistreții sunt omnivori: mănâncă rădăcini, bulbi, nuci, fructe, semințe, frunze, scoarță de copac, viermi, insecte, pești, rozătoare, ouă de păsări, șopârle, șerpi, broaște și carcase de animale moarte. Un mistreț de 50 de kilograme are nevoie de 4.000 – 4.500 de calorii pe zi.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.