O baterie reîncărcabilă va schimba sistemul energetic

Tesla a prezentat o baterie care va schimba sistemul energetic

Producătorul de autoturisme de lux Tesla a prezentat o „baterie pentru acasă”, care va schimba, potrivit fondatorului firmei, Elon Musk, „întreaga infrastructură energetică din lume”.

Bateria va costa 3.500 de dolari, urmând să fie pusă în vânzare pe piața americană în vara acestui an, iar din 2016 va fi livrată în toată lumea.

Compania californiană a prezentat bateria Tesla Powerwall, care poate stoca electricitatea furnizată de panouri solare sau de rețeaua de electricitate în momentul în care se livrează energie ieftină, îndeosebi noaptea, au precizat reprezentanții Tesla, citați de AFP.

Bateria, concepută pentru a fi fixată pe peretele casei sau în garaj, ar putea face locuințele dotate cu panouri fotovoltaice total independente de rețelele electrice tradiționale.

„Scopul nostru este transformarea totală a infrastructurii energetice mondiale, pentru a o face durabilă și fără emisii de carbon”, a declarat Elon Musk, potrivit agerpres.ro.

Elon Musk a spus că Germania ar trebui să devină o piață-cheie pentru acest tip de baterie, fiind una dintre țările cel mai bine echipate cu panouri fotovoltaice din lume.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Idei de afaceri: Apă plată și carbogazoasă, vândută la dozator

Locuri de muncă pe vase de croazieră. Se caută ghizi turistici, ospătari și bucătari
TOP 20. Cele mai potrivite orașe pentru tineri
Povestea tezaurului dacic din aur descoperit in Ucraina