New York City, cel mai potrivit oraș pentru tineri. Foto: Dmitry Avdeev via Wikimedia Commons

Site-ul YouthCities a alcătuit un top al celor mai potrivite orașe pentru tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani. New York, Londra și Berlin sunt orașele care au ocupat podiumul, relatează independent.co.uk.

Indexul YouthfulCities a evaluat diferite orașe de pe Glob folosind 101 indicatori diferiți. Peste 10.000 de tineri au răspuns în cadrul unui sondaj de opinie la întrebări despre muzică, film, modă și viață de noapte.

Fiecare oraș a fost evaluat și pe baza unor factori precum mediul, siguranța, costul vieții, diversitatea și posibilitățile de angajare.

Londra a obținut un punctaj bun în special la capitolele „sănătate” și „călătorii”, în timp ce Berlinul a reușit să se claseze atât de bine și datorită „nivelului ridicat de acces digital”.

Europa are alte două orașe în top 10, Paris și Amsterdam, în vreme ce continentul nord-american este reprezentat în top și de San Francisco, Toronto, Chicago și Los Angeles.

Tel Aviv, în Israel, s-a clasat pe locul 14, fiind cel mai potrivit oraș pentru tineri în Orientul Mijlociu. Johannesburg, pe locul 35, este cel mai bun oraș pentru tineri în Africa.

„Jumătate din populația mondială are sub 30 de ani și jumătate dintre tineri locuiesc acum în orașe. Tinerii și orașele, în special cele mari, vor modela împreună viitorul planetei. Acest index arată ce este important pentru tineri. Este crucial ca liderii orașelor și designerii urbani să înțeleagă această bază de date pentru a face alegeri inteligente pentru a-i atrage și a-i ajuta pe tineri să își îndeplinească ambițiile”, a declarat Sonja Miokovic, cofondator al YouthfulCities.

TOP 20. Cele mai potrivite orașe pentru tineri:

1. New York City
2. Londra
3. Berlin
4. San Francisco
5. Paris
6. Toronto
7. Chicago
8. Los Angeles
9. Mexico City
10. Amsterdam
11. Washington
12. Tokyo
13. Boston
14. Tel Aviv
15. Varșovia
16. Sydney
17. Vancouver
18. Montreal
19. Hong Kong
20. Santiago

Topul complet al celor mai potrivite orașe pentru tineri poate fi consultat aici. Niciun oraș din România nu apare în clasament.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă pe vase de croazieră. Se caută ghizi turistici, ospătari și bucătari
Cum să-ți faci cea mai mică locuință. Sfaturi de la un cuplu sătul de rate
Bancă învinsă în instanță. Clienții ar putea plăti creditul la cursul vechi

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.