Ninge abundent la munte. Unde s-a pus strat de zăpadă | VIDEO

ninsoare
Foto: Meteoplus (Facebook)

În ultimele ore a început să ningă la munte. Zăpada a căzut în stațiunea Rânca, din județul Gorj, dar și în stațiunea Bușteni, pe platoul Bucegi, la peste 2.000 de metri altitudine.

Aceasta este prima zăpadă din acest an din stațiunea Rânca.

De altfel, meteorologii au emis astăzi două coduri galbene de ninsori, lapoviță și viscol pentru zona montană, dar și pentru unele zone joase din Transilvania și Maramureș.

Imaginile cu ninsoarea din Rânca și Bușteni au fost publicate pe pagina de Facebook Meteoplus.

Autoritățile au început să se pregătească pentru deszăpeziri.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a acționat de azi-noapte și a deszăpezit drumul național DN 67C, între Novaci și Rânca.

„Noaptea trecută s-a acționat cu utilaje cu lamă și material antiderapant pe sectorul de drum cuprins între Novaci și Rânca pentru asigurarea circulației rutiere în condiții normale”, a anunțat DRDP Craiova.

Nu este prima zăpadă din România din această toamnă. La Bâlea Lac a nins deja de la jumătatea lunii octombrie.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.