Nepal, lovit din nou. S-a produs un cutremur de 7,3 grade

cutremur în nepal
Cutremur în Nepal. Foto: Nirjal stha via Wikimedia Commons

Un cutremur foarte puternic a lovit din nou statul nepalez în această dimineață. Seismul s-a produs în estul Nepalului, în apropiere de Muntele Everest, la doar două săptămâni de la cutremurul care a ucis peste 8.000 de oameni, relatează BBC.

Cel puțin 16 oameni au fost uciși, iar alți 846 au fost răniți, a anunțat Ministerul Informațiilor din Nepal.

Cutremurul s-a produs în apropierea orașului Namche Bazaar, aproape de Everest. Institutul American de Geologie USGS a anunțat că seismul a avut o magnitudine de 7,3 grade. Cutremurul produs pe 25 aprilie, în timpul căruia au murit peste 8.000 de oameni, a avut o magnitudine de 7,8 grade.

Cutremurul de astăzi, produs la ora locală 12:35, s-a simțit și în nordul Indiei și în Bangladesh. În capitala Kathmandu, care a fost devastată pe 25 aprilie, oamenii au ieșit speriați pe stradă. Seismul avut o replică destul de puternică, de 6,3 grade.

„Pământul s-a mișcat destul de mult timp. Înțeleg perfect panica. Am tot văzut cutremure: au trecut două săptămâni și jumătate de la primul cutremur. Însă am simțit că acesta a durat mult timp. Oamenii au fost îngroziți”, a transmis corespondentul BBC.

Un martor a povestit că seismul a durat în jur de 25 de secunde.

Cel puțin patru persoane au murit în orașul Chautara, la est de Kathamndu, unde mai multe clădiri s-au prăbușit.

Epicentrul seismului a fost la 83 de kilometri în estul capitalei nepaleze, într-o zonă rurală aflată aproape de granița chineză. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 18,5 kilometri, potrivit USGS.

Seismul din 25 aprilie s-a produs la o adâncime de 15 kilometri. După dezastrul din aprilie, analiza imediată a arătat că este posibil ca activitatea pe falie să continue deoarece o parte din tensiunea acumulată în pământ de-a lungul timpului nu a fost eliberată.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ocazie unică! Locuri de muncă în agricultură, în Canada
Cultura de ricin. Un clujean a investit 1.500 euro și scoate profit de 36.000 euro/an
Premieră în medicina românească. Un tânăr are din nou mână, după ce i-a fost smulsă din umăr

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.