Cutremur în Nepal. 19 români au fost identificați și sunt teferi

Cutremur devastator în Nepal

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că până duminică, în jurul orei 11.00, au fost identificați 19 români în Nepal, iar aceștia se află în afara oricărui pericol.

“Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la New Delhi şi al Consulatului Onorific al României din Nepal, continuă eforturile de verificare a prezenţei, respectiv a situaţiei altor cetăţeni români care s-ar afla în Nepal, în zona respectivă, inclusiv dacă există vreun cetăţean român afectat în urma recentei replici din cursul acestei dimineţi, în pofida unor conexiuni de internet şi de telefonie extrem de dificile datorită circumstanţelor. Până la acest moment misiunea diplomatică nu a primit nicio confirmare oficială referitoare la existenţa vreunui cetăţean român, printre victime”, au anunțat reprezentanții MAE.

Un nou cutremur cu magnitudinea de 6,7 s-a produs duminică în Nepal, la o zi de la seismul devastator, soldat cu peste 2.000 de morți.

De asemenea, alpinistul român Alex Găvan a anunțat duminică dimineață, într-un mesaj pe Twitter, că replica seismului a declanșat trei avalanșe.

Al doilea cutremur a lovit o zonă situată la nord-vest de Kathmandu, în apropiere de granița cu China, iar replica a fost resimțită până în Muntele Everest.

Cutremurul de sâmbătă a avut o magnitudine de 7,8 grade pe scara Richter, iar estimările oficialilor arată că bilanțul morților ar putea ajunge la 4.500 de persoane, de trei ori mai mult decât estimarea inițială. De asemenea, poliția nepaleză a anunțat că 45.000 de persoane au fost rănite.

 

Recomandările editorilor GreatNews:

Cutremur în Nepal. Șef Google, mort în avalanșă pe Everest
Cutremur în Nepal. Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate

Tot mai mulți șoferi își trec mașinile pe GPL. Cât costă o instalație

Gafă la nivel înalt: Cum l-a făcut ministrul Culturii scriitor pe Hamlet

Sute de producători de flori, la Simfonia lalelelor
TVA-ul la cărți va scădea la 5%