Ne-o spune și Banca Mondială: România, vulnerabilă în fața dezastrelor!

Foto: Pixabay

Cu toate că laudă progresele făcute de țara noastră în ultimul deceniu, Banca Mondială vede și neajunsurile țării noastre: România e fruntașă în Uniunea Europeană la riscul de producere a dezastrelor.

Bucureștiul este orașul cu cel mai ridicat risc seismic dintre toate capitalele din Uniunea Europeană. Astăzi, în Albania, a avut loc un cutremur important, soldat cu câțiva morți, numeroși răniți și pagube materiale însemnate.

Potrivit unui raport al Băncii Mondiale, țara noastră a fost expusă și celor mai multe inundații din UE, iar România are cea mai mare proporție a populației care trăiește în sărăcie sau este expusă riscului sărăciei, între un sfert și o treime dintre români trăind în condiții grele.

Un studiu al Băncii Mondiale privind reziliența socio-economică la dezastre în România, ce urmează a fi publicat curând, constată că până la 7% din populația Bucureștiului (164.000 de persoane) ar putea depăși imediat pragul sărăciei dacă regiunea ar fi lovită astăzi de un cutremur moderat, scrie Digi24.

Peste 350 de experți din Europa și din întreaga lume se vor reuni la București la finalul acestei luni pentru a participa la conferința Understanding Risk Europe 2019 și a examina modul în care tehnologia și inovația pot contribui la crearea unei Românii mai sigure în fața pericolelor naturale.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.