Cutremur devastator în Albania. Clădiri prăbușite, oameni prinși sub dărâmături

cutremur albania
Sursa: Captură YouTube

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade a lovit Tirana, capitala Albaniei, în dimineața zilei de marți, 26 noiembrie, anunță BBC.

Mai multe clădiri s-au prăbușit, iar unii locuitori au rămas prinși sub dărâmături.

Cel puțin 6 oameni au murit, iar alte 150 de persoane sunt rănite. Un om a murit deoarece s-a speriat și a sărit de la fereastră.

Cutremurul s-a produs la 34 de kilometri nord-vest de Tirana.

A fost simțit până în Italia și în orașul Novi Sad din Serbia, aflat la 700 de kilometri distanță.

Salvatorii au povestit pentru mass media din Albania că una dintre victime este o bătrână care a reușit să-și salveze nepotul protejându-l cu propriul corp.

Purtătorul de cuvânt al ministrului Apărării din Albania a declarat că pompierii și armata încearcă să îi ajute pe locuitorii prinși sub dărâmături în orașul de pe coastă Durres, unde au murit 3 oameni.

Alți 2 dintre cei uciși erau din orașul Thumane, aflat la 40 de kilometri nord-vest de Tirana, așadar aproape de epicentrul cutremurului.

Bărbatul care a murit sărind de la fereastră era din localitatea Kurbin.

Un bărbat din Durres a povestit pentru postul local de televiziune News24 că fiica și nepoata lui sunt prinse sub dărâmăturile unui bloc ce s-a prăbușit: „Am vorbit cu fiica și nepoata mea la telefon. Au spus că sunt bine și că așteaptă salvatorii. Nu am putut vorbi cu soția mea. Sunt și alte familii, dar nu am putut vorbi cu alții”.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.