Militari români, răniți în Afganistan

Patru militari români care acţionează în cadrul misiunii „Resolute Support” din Afganistan au fost răniţi joi, în jurul orei 9.00, în urma exploziei unei maşini-capcană, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

Militarii executau o misiune de patrulare terestră, la aproximativ opt kilometri Sud-Est de Baza militară de la Kandahar.

În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi la spitalul din Kandahar, unde se află internaţi în stare stabilă.
Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat că cei patru militari surprinși de un atac cu o mașină capcană au suferit răni ușoare.

„Patru militari români care se aflau într-o misiune în zona aeroportului Kandahar au fost surprinși de un atac cu o mașină capcană. În urma acestui atac cei patru militari au fost răniți. Sigur, sunt răni mai ușoare. Sunt deja într-un spital militar și situația lor este stabilă. În funcție de evaluarea lor medicală care se face în momentul de față, vom hotărî dacă îi vom repatria sau își vor continua misiunea”, a declarat Mircea Dușa, la Zalău la o ceremonia aniversară a două batalioane militare, potrivit agerpres.ro.

 

Recomandările editorilor GreatNews:
Un român face o campanie umanitară pentru prietenul lui din Nepal
A renunțat la meditații pentru a cumpăra albine. Primăria i-a distrus afacerea

O oră la televizor ne face copiii cu 50% mai grași