Un român face o campanie umanitară pentru prietenul lui din Nepal

octavian segărceanu
Octavian Segărceanu și prietenul său, Lama. Foto: Octavian Segărceanu via libertatea.ro

Scriitorul român Octavian Segărceanu, autorul cărţii „Namaste. Un roman de aventuri spirituale în India”, a demarat o campanie umanitară pentru a strânge fonduri pentru un ghid nepalez care a rămas fără casă în urma cutremurului de 7,8 grade, relatează digi24.ro.

Scriitorul originar din Brașov s-a aflat în Nepal în momentul cutremurului, iar acum strânge bani pentru Lama, un ghid care locuieşte în apropiere de Kathmandu, capitala ţării. Lama este chiar unul dintre personajele principale din cartea sa şi cel care l-a inspirat să scrie despre aventuri în locurile ascunse în inima munţilor.

Câţiva români au pus mână de la mână şi au adunat 2.500 de dolari până acum pentru Lama. Bărbatul are 55 de ani şi cinci copii. Cu doi dintre ei şi cu soţia locuia în casa pe care a pierdut-o în urma cutremurului.

„Prietenul nostru foarte bun, frăţiorul nostru Lama, ghidul nostru de munte şi familia lui au rămas fără adăpost, fără casă. Ei locuiesc în corturi, în afara clădirilor afectate sau chiar dărâmate. Proviziile sunt extrem de puţine, iar accesul în satul lor este extrem de dificil datorită alunecărilor de teren, pe de o parte, şi a prăbuşirii caselor pe drumurile altădată funcţionale”, a povestit Octavian Segărceanu pentru postul de televiziune.

„Am considerat că este bine să pornesc de la oameni concreţi pe care îi cunosc. Am vrut să văd dacă există oameni care sunt solidari cu înţelegerea lucrurilor aşa cum o am eu. Spre surpriza mea, am văzut că sunt foarte mulţi”, a mai spus scriitorul.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate pentru bucătari și ospătari. Oferte în Franța și Germania
Locuri de muncă în Anglia. UK oferă bani pentru găsirea unui job
Patru universități din România, în Top 250 cele mai bune universități pe specializări