O oră la televizor ne face copiii cu 50% mai grași

Cu cât copiii stau mai mult la televizor, cu atât dezvoltarea lor fizică este încetinită. Asta se știe de ceva vreme. Mai nou, este demonstrat și că statul la televizor îi ajută să crească în greutate.

Studiul realizat de Societățile Academice Pediatrice arată că puștii de grădiniță și de școală primară care stau cel puțin o oră în fața televizorului sunt cu 50% mai grași. Și riscul de a se îndrepta spre obezitate este până la 73%, potrivit Newsweek.

Iar cu cât stau mai mult la televizor, cu atât crește riscul creșterii în greutate. Cercetătorii au comparat trei grupe de copii de grădiniță și clase primare: cei care se uitau mai puțin de o oră pe zi la televizor, cei care se uitau o oră-două și cei care depășeau două ore de stat în fața cutiei magice.

„După ce am observat legătura dintre creșterea în greutate și statul la televizor, recomandăm ca părinții să nu-și lase copiii mai mult de o oră pe zi la televizor. Și timpul rămas să fie dedicat altor activități, de preferat cele educaționale sau sportive”, a declarat Mark DeBoer, profesor la Universitatea din Virginia.

Același studiu arată că un copil de grădiniță se uită la TV, în medie, trei ore și 18 minute. Și emisiunile vin la pachet cu reclame la mâncare nesănătoasă, o cantitate redusă de energie consumată și o scădere în programul de somn. Ciudat este faptul că nu a fost găsită aceeași corelare între statul în fața calculatorului și creșterea în greutate.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate pentru bucătari și ospătari. Oferte în Franța și Germania
Locuri de muncă în Anglia. UK oferă bani pentru găsirea unui job
Patru universități din România, în Top 250 cele mai bune universități pe specializări

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.