A renunțat la meditații pentru a cumpăra albine. Primăria i-a distrus afacerea

Un tânăr dintr-o comună din județul Cluj a renunțat la meditațiile pentru BAC și la banchetul de clasa a XII-a, pentru a strânge banii necesari pornirii unei afaceri în apicultură.

Din cauza ierbicidărilor făcute de primărie, albinele tânărului de 20 de ani, Ioniță Tudor, au început să moară rând pe rând, astfel că a pierdut întreaga investiție.

„Acum sunt student. Am început în anul 2013 şi în clasa a XII-a am renunţat la meditaţii pentru bacalaureat, la banchet, la albumul de poze, la absolut tot, să-mi adun bani pentru dezvoltarea familiilor de albine. Iar acum m-au decimat”, a declarat Tudor Ioniţă, citat de monitorulcj.ro.

Familiile de albine au început să dispară de săptămâna trecută, din cauză că angajaţii primăriei nu au anunţat că urmează să facă erbicidări. Acum, tânărul apicultor vrea să-și recupereze pierderea, dar primăria nu este dispusă să-l despăgubească.

„În cursul zilei de joi, 23 aprilie, au început să-mi moară familiile de albine. Prin cercetări proprii, am constatat că s-a efectuat erbicidare fără anunţare prealabilă cu minim 48 de ore, aşa cum prevede legea”, a explicat Tudor Ioniţă.

După ce a observat că i-au mai murit şi alte albine în zilele următoare, tânărul a mers la primăria comunei Luna să reclame problemele pe care le are, însă susţine că reprezentanţii Primăriei nu au venit să constate neregulile.

Pagubele înregistrate de tânărul apicultor ca urmare a ierbicidărilor neanunțate se ridică la peste 4.500 de lei.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate pentru bucătari și ospătari. Oferte în Franța și Germania
Un român face o campanie umanitară pentru prietenul lui din Nepal
Ești mai inteligent decât un copil de clasa a 8-a? Două probleme prin care poți afla