Medicii care se opun vaccinării ar putea rămâne fără meserie

Ministerul Sănătății pregătește un set de măsuri dure pentru părinții care nu-și vaccinează copiii și pentru medicii care sunt împotriva campaniilor de vaccinare. Printre altele, Ministerul Sănătății vrea să-i ia dreptul de a profesa medicului care este împotriva vaccinării.

Proiectul de măsuri a apărut după ce coordonatorii sistemului sanitar public au primit date îngrijorătoare. Mai exact, studiile arată că rata vaccinării a scăzut în unele orașe mari din țară chiar și sub 68%, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca aceasta să treacă bine de 90%.

Reprezentanții Ministerului Sănătății vor ca toții copiii care nu sunt vaccinați să nu aibă acces la grădiniță, școli sau alte locuri de adunare pentru cei mici. De asemenea, toți copiii se vor putea înscrie la aceste instituții doar după ce vor prezenta o fișă care să demonstreze ca au fost vaccinați. Se mai ia în calcul și ca părinții care nu-și vaccinează copiii să fie amendați.

Statisticile Institutului Național de Sănătate Publică arată că rata mortalității printre cei mici din cauza unor boli pneumococice a fost de aproximativ 9 la 1.000 de născuți vii, ceea ce ne situează pe locul doi, după Republica Moldova. Potrivit Ministerului Sănătății, îngrijorarea a apărut și după ce anul acesta s-au constatat la copii două cazuri de infectări cu tetanos, fapt care se întâmpla până acum doar la adulți de peste 45 de ani, în general cei care nu au fost vaccinați.

Olivia Steer: „Vaccinurile te îmbolnăvesc!”

În ultima perioadă, a început o adevărată campanie împotriva vaccinării, iar cea mai „înflăcărată parte a războiului” se duce în mediul online, pe rețelele de socializare.

Una dintre cele mai puternice voci care militează împotriva vaccinării copiilor este cea a prezentatoarei TV Olivia Steer. „Nu cred în ele pentru că toate vaccinurile au în compoziţia lor mercur şi aluminiu, o combinaţie fatală, care de cele mai multe ori dă probleme de sănătate copiilor, iar în cazurile mai grave autism. Mă ţin departe de ele. (…) Sunt periculoase, sunt nişte produse fabricate din substanţe chimice, de sinteză, extrem de periculoase, care nu au cum să te protejeze.

Vaccinurile sunt un mit, nu te protejează, te îmbolnăvesc. Poate că efectele nu sunt imediate, ca atunci când copilul începe să dezvolte tot felul de simptome grave, febră de 40 de grade, vărsături şi aşa mai departe, iar treptat, treptat chiar autism, dar acele substanţe se acumulează în  organism şi, dacă tu nu eşti capabil să le scoţi rapid şi eficient, ele se vor transforma în tumori canceroase sau alte probleme de sănătate foarte grave”, e de părere Olivia Steer.

Medicii le atrag atenția părinților care refuză să-și vaccineze copiii că respectivele medicamente sunt pe piață de zeci de ani și și-au dovedit eficiența. De asemenea, mai spun că în cazul copiilor nevaccinați bolile pot reveni și pentru mulți există pericolul să fie afectați, de exemplu, de boli precum poliomielita sau difteria.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.