Medic prins în fragrant delict când lua șpagă de la un pacient, arestat pentru 30 de zile

spitalul cfr brașov
Foto: spcfbv.ro

Un medic de la Spitalul CFR din Braşov a fost prins în flagrant delict în timp ce lua 200 de lei mită. El a fost arestat pentru 30 de zile, relatează brasov.net.

Medicul este cercetat pentru 10 astfel de fapte de luare de mită, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov. Potrivit sursei citate, este vorba despre un medic de boli interne de la Spitalul CFR.

În același dosar este cercetată pentru dare şi luare de mită și asistenta medicului, care ar fi primit sume de bani sau alte bunuri pentru îndeplinirea actului medical.

„Marţi, 23.07.2024, ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie, la delegarea şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au realizat prinderea în flagrant a unei persoane, medic la un spital din municipiul Braşov, după ce a primit de la un pacient suma de 200 de lei cu titlu de mită pentru îndeplinirea unui act medical aflat în atribuţiile sale de serviciu.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi luare de mită faţă de două cadre medicale asupra cărora există suspiciunea că le-au fost remise sume de bani sau alte bunuri pentru îndeplinirea actului medical”, a transmis și Direcţia Generală Anticorupţie într-un comunicat de presă.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.